Zullen we efkes samenzitten?

Photo by Greg Rakozy on Unsplash

Photo by Greg Rakozy on Unsplash

Ik sprak eind 2021 uit dat ik op den boef wil ondernemen. Ik resoneer en interageer met wat er rond mij gebeurt en ik bruis van ideeën en energie. Echter, tegen de tijd dat ik mijn idee digitaal op poten heb gezet volgens de klassieke manier van online business voeren [planning, posts, wachtlijst, email lijst en wat nog allemaal], ben ik er al voorbij. Dan ben ik al met mijn hart bij een volgende topic en brand ik om daarover te delen.

Ik heb ervaren dat ik heel graag iets lanceer maar dat ik dan meteen vanuit masculiene energie begin te werken. Ik beland snel in “moeten” en angst dat er niets verkocht wordt. Vroeger werkte ik met een wachtlijst, emaillijst enzovoort, met succes. Nu voel ik dat ik mijn systemen waar mogelijk, wil herzien zodat ze een kader kunnen vormen waarbinnen ik kan flowen. Ik wil balans vinden tussen het planmatig, doelgericht werken en het inhoudelijk flowen, aka op den boef delen en inspireren. Feminien en masculien. Yin en Yang.

Ik ben veelzijdig, ik zoom uit en ik zoom in. Ik reflecteer en resoneer. Het is een spel van binnenwerk en buitenwerk. I do it all. I want it all. I need it all. Waarom dan niet een kader ontwerpen dat mijn veelheid niet enkel ondersteunt maar zelfs aanmoedigt. Volgen wij de business systemen of zijn de systemen bedoeld om voor ons te werken?

Ik wil kunnen flowen en meteen kunnen doen, nog voor mijn hoofd er tussen komt met allerlei “jama's". Het zal volgens mij een kwestie zijn van zoveel mogelijk kader op voorhand klaar te zetten zodat mijn systemen speedy fast kunnen inspelen op mijn momentums.

Dus voilà, ik ben er klaar voor. Ik had goesting om te connecteren met jou, ik vroeg prompt welke thema's er speelden en prikte een datum.

Die datum is nog ver af -voor mijn doen- en dat is rekening houdend met een zieke peuter-planning met buffer. Vertraging dient zichzelf vaak aan in het leven, dus ook voor mij is zoiets een uitdaging. Flowen op den boef versus vertraging op je dienblad krijgen, het voelt als het niveau van een Cirque du Soleil koorddanser. Gelukkig is er een valnet voorzien: mezelf. Want niemand legt me dit op. Ik kies er zelf voor en herinner mij er aan dat ik altijd kan terugvallen op mezelf. De veiligheid zit in mij.

Zaterdag 8 oktober om 10u gooi ik een Zoom sessie open over vertragen en je eigen ritme vinden. Feel free to join. De Zoom link vind je hier en via de link in bio van mijn IG profiel.

Céline zei het ooit in mijn Level Up traject: als je niet vertraagt voor de bocht, hoe kan je dan de bocht goed doorkomen?

Hoe kan je vertraging inzetten als vrouwelijke kracht in een masculien georganiseerde maatschappij?
Hoe ontwerp je je leven zodat je op je eigen ritme kan leven?
Weet jij wat je eigen ritme zelfs is? Moeten we dan niet met die vraag beginnen?
En als je je eigen ritme wil vinden, is de sleutel dan niet om net dan te vertragen?

Ik zou er nu al aan willen beginnen, aan die connect.

Ik leun achterover op mijn stoel en vertrouw er op dat het zo moet zijn. Want bij elke achteromkijk-sessie, merk ik op dat alles net kwam wanneer het er moest zijn.
En m’n oermoeder Anne, die zou me in mijn haastige haast weer eens sturen:
Geef
Jezelf
Tijd

Tot zaterdag!
Sandra